Вашият перфектен план за красива и здрава кожа през лятото

Снимка: freepik

Остава месец до деня, в който официално настъпва лятото.

Идва време да прегърнем по-слънчевите дни и през този един месец трябва да настроим режима си, така че да отговаря на набъбващите температури и увеличаващата се влажност. Точно, както сменяме нашите дрехи и преминаваме към по-тънки и дишащи материи, така трябва да се отнесем и със своята кожа.

Как да се подготвим за лятото?

„Подготовката за лято означава детоксикация и гарантиране, че кожата е подсилена, подхранена и много добре хидратирана“, казва известният естетик Тами Фендър .

За да се сдобиете с красива кожа, точно навреме за лятото можете да приложите няколко терапии с йонофореза и натурален колаген. Метод, чрез който активното вещество се въвежда в организма под формата на активни йони по електричен път. Този динамичен начин на третиране стимулира най-дълбоките слоеве на кожните тъкани, създавайки условия за действие на различни натурални препарати, с които повърхността става гладка, а самата кожа видимо по-изпъната, озарена и подмладена.

Особено подходящ начин, за съживяване на вяла, отпусната, дехидратирана кожа и коригиране на състояния, като розацея, екземи, акне.

За дълбоко почистване, ревитализиране и изглаждане, експертите дерматолози препоръчват пакет от пет терапии с натурален жив колаген и съпътстващи продукти, така че да сте готови да разкриете гладката си и невероятно освежена, нова кожа за лятото.

Не е тайна, че с възрастта кожата губи своята еластичност. Ако не спортувате редовно ще е необходимо да обърнете внимание и на тялото си.
За да се възползвате максимално трябва да добавим, че терапиите с биоактивен колаген (Криолиполиза) са подходящи за третиране и на целулит, стрии, отпусната кожа на тялото.

Точно сега е време да смените и козметичните продукти, които използвате. Вече имате нужда, от такива които имат леки съставки, които ще хидратират и които ще дадат дишаща бариера на кожата.

Ако използвате кремообразен почистващ препарат, олекотете с разпенващо измиване на лицето или дори гел, с който да премахвате натрупалата се мръсотията, остатъци от слънцезащитен крем и грим. Ще имате нужда и от продукт, с който ежедневно да овлажнявате и освежавате кожата.

Неотдавнашно проучване доказа, че колкото повече излагаме нашето лице на UV лъчи, толкова по-дълбоки стават бръчките и се сдобиваме с петна по кожата.

Витамин Е защитава липидите на клетъчните мембрани, намалява промяна в цвета и предпазва от UV лъчение. За да защитите ефикасно кожата си и за да успеете да забавите процеса на стареене, когато все повече фини линии се превръщат в бръчки, а луничките стават слънчеви петна е необходимо да използвате слънцезащитна козметика или продукти, които съдържат витамин Е.

Посрещнете лятото сияйни и в хармония със своята кожа!


No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *