Процедури

Home Процедури

Криотерапия в Център за Рекреация Варна

Криотерапията /студолечение/ е един от най-ефективните методи за третиране в медицината и козметиката. Прилага се като терапия на кожни заболявания и козметични недостатъци /акне,себорея,розацея,бръчки,отпусната кожа,целулит,стрии и др./

В основата й стои дермофорезата – едновременно въздействие на контролирани ниски температури и първокласни естествени продукти, без да се нарушава целостта на кожата.

Ефектът се базира на реакция на кръвоносните съдове на понижаване на температурата. Студът предизвиква рефлекторно свиване на съдовете. След него следва разширяване на кръвоносните съдове, за да се компенсира понижената температура. Разширяването на съдовете прави кожата по-пропусклива. И така се подобрява проникването на биологично активния натурален колаген -жива молекула  в дълбочина.

Криотерапията представлява терапия с изкуствен студ, предизвикващ стресово състояние на кожата. То прави възможно активно да се стимулират обменните и хормонални процеси на кожата, подобрява се кръвообръщението и снабдяването на клетките с кислород.Комбинацията на изкуствен студ с натурален колаген – жива молекула снабдява кожата с полезни биоактивни вещества и осигурява „моментална красота и лифтинг“.

КРИО-ЙОНОФОРЕЗА

Йонофорезата е метод, чрез който активното вещество се въвежда в организма под формата на активни йони по електричен път. В съчетание със специфичния ефект на натурален колаген – жива молекула, заздравителния и подмладяващ ефект от тази процедура се увеличава в пъти.

С нея лекувате в дълбочина:

  • Дехидратирана кожа
  • Кожа с широки пори
  • Кожа с белези /от акне,рани и т.н./
  • Отпусната девитализирана кожа на лицето с изразени бръчки
  • Напълняване, целулит
  •  Отпусната кожа на тялото
  • При болков синдром на опорно-двигателен апарат-класическа йонофореза като физиотерапия.

Крио-йонофорезата е неинвазивна безболезнена процедура. Използва се импулсен ток и ниски температури до -10 градуса за въвеждане на натурален, биологично активен колаген в дълбоките слоеве на кожата.Благодарение на комбинацията от импулсен ток и студови методи, криоелектрофорезата въвежда 80% до 90% от активните вещества. С апарата се въвежда импулсен ток в комбинация с криогенен метод, което води до стимулиране на кожата.

Когато тялото е изложено на студ, за да защити кожата, то разпространява сигнали до мозъка, за да увеличи кръвния поток към засегната област и да възстанови телесната температура до нормална. Така се увеличава проводимостта и спомага количеството натурален колаген, биологично активен да премине през повърхностните слоеве и да достигнат до дълбочина 5 см. под кожата.Това спомага за бързо успокояване на зачервяванията, подобрява кожната структура, минимизира изострената чувствителност, стяга кожата и почиства порите.

Попитай за процедура