Форми на магнезий – видове и ползи за здравето

magnesium_complex_colway

Магнезият е незаменим микроелемент в човешкия организъм, който спомага за поддържане на здравето и е от съществено значение за нормалното му функциониране.
 
Може да се изненадате, че се предлагат различни видове магнезий, с различни нива на усвояване от организма. Съществуват различни форми на магнезий, като например магнезиев цитрат, магнезиев глицинат, магнезиев оксид, магнезиев малат, магнезиев хлорид, магнезиев сулфат, магнезиев лактат. Всяка една от тях има характерни приложения, вариращи от попълване на ниски нива на магнезий до спомагане за отпускане на тялото.
Когато обмисляте да допълните диетата си с магнезиеви добавки, обърнете внимание на формата и ефекта, които той притежава.
Какъв вид магнезий трябва да приемам?
 
Магнезиевият комплекс на 𝐂𝐨𝐥𝐰𝐚𝐲 съчетава три високо смилаеми форми на магнезий:
 
  • Магнезиев лактат. Органично съединение, образувано от магнезиевата сол на млечната киселина. Когато магнезият в тялото се свързва с млечна киселина (естествено произведена от мускулни и кръвни клетки) той образува сол, наречена магнезиев лактат. Магнезиевият лактат се използва като минерална добавка за лечение на магнезиев дефицит. Има превъзходна бионаличност и физиологична съвместимост.
  • Mагнезиев цитрат  e органична магнезиева сол. Eдновременно лесно усвояема и високо ефективена форма. Добър източник на магнезиеви йони, които са необходими на цялото тяло и които регулират храносмилането, поддържат мускулите, подкрепят нервната система, насърчават  правилен сърдечен ритъм.
  • Магнезиев бисглицинат. Представлява комбинация между магнезий и глицин (аминокиселина). Силно бионаличен, може да се усвоява добре, дори при индивиди с нарушена абсорбция на магнезий. Според резултатите от редица проучвания тази форма може да помогне за намаляване на тревожността, депресията, стреса и безсънието.
 
За още по-голяма ефективност магнезиевият комплекс на 𝐂𝐨𝐥𝐰𝐚𝐲 е обогатен и с витамин 𝐁𝟔, който улеснява усвояването на магнезия, транспортирането му до клетките и поддържането на запасите от него в организма.
Благодарение на комбинирането на три от най-лесно усвоимите магнезиеви форми, Магнезиевият комплекс на 𝐂𝐨𝐥𝐰𝐚𝐲 може ефективно да допълни ежедневната диета, като спомогне за:
☑ балансиране на енергийния метаболизъм
☑ правилно функциониране на мускулите
☑ поддържане на електролитното равновесие
☑ дълбок и спокоен сън
☑ здрави кости и зъби
 
А Вие каква форма на магнезий приемате?
Препоръчителната доза за количество магнезий на ден е между 300-420 мг
Жените се нуждаят от  310-320 мг на ден, а мъжете от около 400-420 мг на ден.

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *