Сливите Какаду най-богатият източник на витамин С в света

Днес сме решили да насочим вниманието ви към крайбрежните тропически райони на Северна Австралия.
Защо точно там? 
Там расте губингът – известен също като слива Какаду. През последните години

австралийската слива какаду е все по-търсена, защото е един от най-богатите естествени източници на витамин С в света .

Плодовете се консумират пресни или изсушени на слънце. Приложение намират при кожни заболявания, гъбични и бактериални инфекции. Дървото също се счита за лечебно. Сокът се ползва, като глюкоза , а кората след накисване във вода се прилага за кожни заболявания.

Сливите какаду имат най-високото регистрирано естествено количество витамин С от всички храни в света. В действителност само 100 грама от плодовете осигуряват над 3000% от ежедневните ни нужди.

Снимка: Kimberley Wild Gubinge

Както неведнъж сме споменавали Витамин С е мощен антиоксидант, който повишава имунната система, намалява оксидативния стрес и  стимулира синтеза на колаген, усвояването на желязо и прочие.

Какви са ползите за кожата?

С напредване на възрастта естественият колаген в кожата ни и нейната еластичност намаляват. Като мощен източник на витамин С австралийската слива какаду има способността естествено да забавя процеса на стареене, като помага за образуването на аминокиселина, която създава колаген. Изсветляващият ефект на витамин С от своя страна намалява старческите петна и хиперпигментацията. Други антиоксиданти в състава на сливата Какаду, като  витамин Е, цинк, фолиева киселина, лутеин и желязо, подпомагат предотвратяването на преждевременно стареене.

Ежедневният стрес върху телата ни  –  недостатъчно качествен сън,  нездравословно хранене, употреба на алкохол, тютюнопушене,  безпокойство или изчерпване на хранителните вещества, всичко това влияе на имунната ни система. Витамин С в сливата Какаду поддържа имунитета и помага за възстановяване на ефектите от стреса върху кожата ни.

Високото съдържание на витамин С може да повлияе в посока за премахване на акнето, което обикновено е причинено от бактерии. Противовъзпалителните свойства на сливата Какаду помагат за намаляване на отока и зачервяването. Естествен източник на грижа за кожа, склонна към образуването на пъпки със силен озаряващ ефект, дължащ се на високите нива на витамин С.

Антиоксидантите в слива Kakadu помагат за защита на кожата срещу увреждане от ултравиолетови лъчи, замърсяване и други опасности за околната среда. 

А сещате ли се къде Colway вложиха ценната сила на австралийската слива какаду ?

Източници:
 https://books.google.de/books?id=vyduivlx4kwC&pg=PA10&hl=de&source=gbs_toc_r&cad=2#v=onepage&q&f=false
https://www.kimberleywildgubinge.com.au/


2 Comments. Leave new

My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. Georgianne Elijah Pesek

Отговор

You made some respectable points there. I viewed on the web for the concern as well as discovered most people will accompany with your website. Karole Britt Eldwin

Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *