Как правилно да използваме колагена?

Официално посрещнахме есента.

В по-хладните месеци въздухът става по-сух. Влагата навън естествено намалява, а в помещенията често започват да работят климатици.

autumn girl

Снимка:Freepik

Когато кожата започне да губи влага, бариерата ѝ може да се наруши, причинявайки повишена чувствителност, сухота и дразнене.

Най-доброто нещо, което можем да направим в такива моменти е да хидратираме и да подхранваме кожата си с колаген и еластин, за да подпомогнем процеса на възстановяване.

Редовното и внимателно използване на естествения колаген ще донесе отлични резултати

Както много хора вече са се убедили, спектърът на действие на естествения, жив колаген е зашеметяващ. Не всеки обаче знае как да използва колаген. Не е достатъчно само да го приложим по време на грижите за кожата вечер, преди лягане. За безупречен ефект ще са нужни малко повече усилия, защото естественият колаген изисква задълбочена и систематична употреба.

Терапията с колаген трябва да продължи най-малко 4 месеца. Този период от време е необходим на колагеновите влакна на кожата да привикнат със стимулацията. Разбира се, това не означава, че чак след този период на използване ще забележите ефектите. Те ще бъдат видими още в началото. Ще усетите  подобряване на хидратацията, изглаждане на текстурата, изпъване на фините бръчки. Осезаемо ще различите изравняването на тена и озаряването на вашата кожа. В случай, че сте имали алергични проблеми, естественият колаген ще повлияе значително, като ги намали или елиминира.

За да подобрите ефектите от колагена и да получите още по-добри резултати, си струва да допълните грижата с  колагенова козметика. Това могат да бъдат овлажняващи кремове , очни еликсири или клетъчна вода. Техният  състав е така подбран, че перфектно се съчетава с естествения колаген и заедно могат да направят чудеса.

Как правилно да използваме колагена, за да постигнем желаните резултати?

жив натурален колаген,риба, младост,кожа,здраве,colway

Ако искаме да постигнем впечатляващи резултати, трябва да се придържаме към няколко основни насоки.

На първо място, трябва да запомним, че действието на колагена не е повърхностно. Той работи в дълбоките слоеве на дермата, като естествено повишава синтеза на органичен колаген. За да почувстваме някакво насищане на кожата с колаген трябва да го нанесем върху влажна кожа, с влажни ръце. Практиката показва, че са достатъчни около две, най – много три натискания на помпата на флакона с колаген. Следващата стъпка е да масажираме, а след това да потупаме с пръстите на ръцете.

След целия този процес повтаряме овлажняването, за да може препаратът да се абсорбира в кожата.

Тук е мястото да споменем, че нуждата на кожата от колаген не е константна и се променя. Какво означава това? Може да има моменти, при които трябва да добавим повече или по-малко количество от гела. Как да преценим това? Ако след нанасяне колагенът оставя тънка следа и започне да се люспи, означава че сме използвали твърде много от него.

Като правило човешката кожа е в състояние да абсорбира повече колаген в началото на терапията и значително по-малки количества с напредване на процеса.

Честотата на използване на естествения колаген

Практиката показва, че най-добри резултати се постигат при използване на естествен колаген два пъти дневно – сутрин и вечер. 

Естественият натурален колаген е подходящ за всички типове кожа, дори за тази, която проявява симптоми на алергия и кожни заболявания, като акне, себорея ,розацея, дерматит и прочие.

есен, натурален колаген,гел,colway,жена

Ако все още не сте имали възможността да усетите ефектите на естествения натурален гел колаген, сега в началото на есента е особено благоприятно да опитате.

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *