Какво е ЛУНАЗИН?

Луназин е пептид, извлечен от соя.

 

Пептидите са вид протеини в нашето тяло. Основен биорегулатор и градивен елемент в организма и неговото функциониране. Пептидите са онези, които пренасят биологична информация от една клетка към друга и така стимулират растежа на клетките и регенерацията на тялото. ДНК от своя страна ръководи различни функционални протеини, които се произвеждат вътре в клетката.
Действието на ДНК кодът, обаче може да бъде саботирано от множество фактори и информацията да бъде предадена грешно. Всички тези фактори се обединяват под общото наименование Епигенетика. Тя влияе върху начина, по който гените се четат от клетките и регулира производството на протеини, т.е. дали клетките трябва да произвеждат съответните протеини.

Епигенетиката е вътре и навън. Вътре, епигенетиката е това, което определя специализацията на клетката. Навън е всичко онова, което ядем, хората, с които общуваме, начина на живот, мястото, където живеем, околната среда и т.н.
Всичко това може да доведе до модификация в информацията, която клетките четат и следователно в експресията на гените – дали те ще се включат или изключат.
Множество изследвания потвърждават факта, че промените в епигенетиката водят до нарастване на хроничните неинфекциозни заболявания, като болести на сърдечно-съдовата система, затлъстяване, хипертония, инсулт, рак, астма, диабет, хронични бъбречни заболявания, остеопороза, болест на Алцхаймер, катаракта и т.н.
В същото време се правят и проучвания, които разкриват потенциала на луназиновия пептид за лечението им.

Като пептид, Луназинът може да трансформира биологичната информация. С него не променяме ДНК кодът си, а само начина, по който клетката ще прочете правилно информацията.

„Луназинът действа като пазач и когато подуши клетка, която ще се трансформира, той я атакува, преди тя да се раздели“- Бенито Де Люмен (специалност по Рак и Диета/ Противоракови съединения в соята и други семена.)

Системното приемане на Луназин насърчава заложеното в здравите гени!

 Първият регистриран в Европа и широко разпространен препарат, който съдържа луназин – протеин и e първата известна епигенетична храна е LunaCol на COLWAY

За още новини и подробна информация, последвайте ни във Фейсбук!

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *