Защо рибен колаген?

рибен колаген,натурален жив колаген, platinum,colway

Колагенът от тип I е най-разпространеният вид колаген в човешкото тяло и представлява 80% от колагена в кожата, докато останалите 20% са тип III.
Тези колагенови влакна образуват гъста мрежа по цялата дерма (дълбокия слой) и осигуряват структурна подкрепа за епидермиса (повърхностния слой) на кожата. В допълнение, колагенът комбиниран с хиалуронова киселина и еластин в рамките на извънклетъчната матрица, придава на кожата нейната структура, еластичност, твърдост и цялостно здраве.

Следователно колагенът е градивен елемент на кожата и основен структурен протеин във всички влакнести тъкани в тялото, включително сухожилията и връзките, ставите.

Свойствата на колагена, обаче се различават в зависимост от източника.

Колагенът се произвежда в нашите тела от фибробласти и епителни клетки.  Освен хидролизирания колаген, получен предимно от свински и кравешки кожи, днес на пазара се предлага и лиофилизиран рибен колаген. Колагеновите пептиди, произведени от риба,  макар и по-скъпи, се усвояват значително по-добре, отколкото останалите видове колаген.

Рибният колаген се извлича от кожата на шаранови риби.

рибен колаген от шаранови риби

Процесът, чрез който става това се нарича лиофилизация. Чистият колаген се замразява до минус 40 ° С . Отстраняването на водата от него става при вакуумни условия, което гарантира най-висока чистота, биологична издръжливост на хранителни вещества и аминокиселини, които се запазват в естествена форма. Този процес също така позволява на компонентите да поддържат отлична хигроскопичност на продукта и следователно имат изключително висока асимилация.

Затова и колагенът на COLWAY наричаме натурален и жив.

Рибният колаген се различава от другите колагени поради високото съдържание на аминокиселини: лизин, глицин, пролин и хидроксипролин. Комбинирани, тези хранителни вещества стимулират клетките в кожата, ставите и костите да синтезират протеини, включително колаген и спомагат за изграждането на телесни тъкани, мускули, кости и кожа. Лизинът не само играе съществена роля в производството на колаген, но също така насърчава здравословната имунна функция. Доказано е, че лизинът плюс друга аминокиселина, наречена аргинин, предотвратяват инфекции, което  може да помогне за лечение на акне и други възпалителни заболявания на кожата.

По време на процеса на стареене хиалуроновата киселина, колагенът и еластиновите влакна претърпяват структурни и функционални промени, които допринасят за фини линии, бразди, грапавини, бръчки, кафяви петна, удебелена и увиснала кожа. Ние наричаме този процес стареене на кожата. Той се ускорява от такива фактори, като тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, физически и психологически стрес, неправилно хранене, липса на достатъчно сън, замърсяване на околната среда, автоимунни заболявания, хронично UV лъчение от слънцето. Освен това, с остаряването способността ни за попълване загубата на колаген намалява с около 1. 5% годишно. Това отчасти се дължи на забавяне работата на нашите фибробласти, които синтезират далеч по-малки количества с всяка изминала година. 

В крайна сметка с увеличаване на увреждането на колагена, съчетано със спад в производството на колаген, неминуемо води до по-стара кожа.

Какви са ползите от всекидневната употреба на натурален рибен колаген върху свойствата на кожата?

 • засилена хидратация, особено в комбинация с антиоксиданти, като витамин С, който е необходим за производството на колаген
 • увеличава плътността на дермата
 • подобрява текстура на кожата
 • възстановява еластичността на кожата
 • намалява видимите фини линии, дълбоките бръчки, бръчките около очите
 • стимулира антиоксидантните процеси

Приемът на хранителни добавки или използването на рибен колеген под формата на гел може да:

 • сгъсти косата
 • подобри нарушенията на ноктите
 • изглади целулита
 • засили заздравяването на рани и изгаряния
 • подпомага лечението на кожни алергии
 • балансира нивата на кръвната захар
 • понижи LDL (лош) и да повиши HDL (добрия) холестерол
 • увеличава костната минерална плътност, като по този начин намалява риска от остеопороза и осигурява противовъзпалителни ефекти
 • намалява болките в ставите и костите
 • ускорява зарастването при травми на костите, ставите, връзките

За да поддържате здравето на тялото си и за да не се лишавате от това да се чувствате добре, добавете в ежедневната си грижа продукти с натурален, жив (рибен) колаген 

 

No comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *